Een aantal jaren geleden heeft Nicole Cloudt, architect van Concept* Cloudt, haar eigen Ekowood woning ontworpen in het Limburgse Gulpen.

‘Zo min mogelijk impact maken op het milieu staat bij mijn ontwerpen altijd centraal. Naast het ontwerpen en bouwen met prefab houten panelen wilden we bovendien zoveel mogelijk natuurlijke en lokale materialen gebruiken’ zegt Nicole. Bouwen met houtbouw is ecologisch verantwoord. Voor de afwerking van de woning koos ze voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen uit de directe omgeving.
 

Ook betekent de keuze voor hout een aanzienlijke besparing op het gebied van isolatie. Er hoefde vrijwel geen extra installaties te worden aangebracht en een energierekening is er niet. Nicole: ‘Doordat de wanden ademen, wordt de lucht in huis doorlopend gefilterd. Dat komt de luchtkwaliteit ten goede. Bouwen met hout is echt gezond bouwen’.

In onderstaande film vertelt Nicole over de vele voordelen van houtbouw.

 

Meer info: https://www.conceptcloudt.eu/eck-huis

+
Welkom bij Ekowood Houses! Speciaal voor de zakelijke markt hebben wij het Ekowood Woonconcept ontwikkeld. Samen met ons duurzaam ontwikkelen?