De succesvolle en duurzame samenwerking tussen Derix & Ekowood Houses

Geplaatst op 28 maart 2022


Ze werken al een aantal jaren intensief samen, houtproducent Derix Gelijmde Houtconstructies en ontwikkelaar Ekowood Houses. De houten CLT-vloeren die Derix produceert zijn de basis voor de duurzame woningen van Ekowood Houses.

samenwerking Derix Ekowood Houses samenwerking Derix Ekowood Houses

Hout is een duurzame en circulaire grondstof waar snel en duurzaam woningen mee gebouwd kunnen worden. Hout neemt CO2 op, kan eindeloos worden hergebruikt en doordat Ekowood de houtbouwelementen prefabriceert in de eigen fabriek zijn er minder transportbewegingen nodig. Uiteraard komt het hout dat gebruikt wordt uit duurzaam beheerde bossen uit Europa.

Ook bij de ontwikkeling en realisatie van een houten woontoren in Amsterdam werken beide bedrijven samen. Met de houten constructie die daar nodig is wordt 1.115,7 ton CO2 bespaard, deze wordt langdurig in het hout vastgehouden en onttrokken aan de atmosfeer. Het hout dat nodig is voor deze constructie groeit in Duitse bossen in 294 seconden weer aan.


Afgelopen week hebben beide bedrijven uitgesproken deze succesvolle samenwerking voort te zetten en te verstevigen. Dit draagt bij aan de gezamenlijke ambitie om de gebouwde omgeving te verduurzamen en de energietransitie te versnellen.

Fotobijschrift vlnr: Michel Haafkes, Marcel Jansen, Ralph Verhaegh, Johan Paul Borreman, Markus Brößkamp en Martijn van Toor

+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!