Duurzame Ekowood Pakhuizen met remontabele ClickBrick-gevels

Geplaatst op 01 september 2022


Om optimaal aan te sluiten bij onze duurzaamheidsambities is bij drie van de vijf Ekowood Pakhuizen in Leeuwarden het circulaire droogstapelsysteem ClickBrick van Wienerberger Nederland toegepast.

ekowood pakhuizen ekowood pakhuizen

ClickBrick is een uniek, circulair bouwsysteem voor het droogstapelen van bakstenen. Wie bouwt met ClickBrick, bouwt snel en makkelijk remontabele gevels. Dat is niet alleen circulair en duurzaam, maar zorgt ook voor een esthetisch fraai eindresultaat. Voor de pakhuiswoningen in het Friese project is gekozen voor ClickBrick Pure; het eerste volledig circulaire gevelsysteem met een handvorm gevelbaksteen, voorzien van een grillige, karaktervolle textuur. Ondanks een revolutionair andere manier van bouwen, blijft met ClickBrick Pure het gewenste traditionele gevelbeeld behouden. Dit is vooral te danken aan het vrije metselverband en de toepassing van een schijnvoeg.

 

Voor de verwerking van ClickBrick Pure is geen mortel of lijm nodig. Hierdoor hebben de weersomstandigheden geen invloed op het bouwproces en is er geen risico op aanslag of ‘uitbloei’ op de gevel. Het systeem wordt compleet geleverd met rvs-clips en rvs-spouwankers en kan zonder specifieke vakkennis van metselen of verlijmen verwerkt worden. Een belangrijk pluspunt omdat gekwalificeerde vaklieden steeds moeilijker zijn te krijgen.

 

Het ClickBrick gevelsysteem blinkt uit in duurzaamheid. Uiteraard omdat de basisgrondstof van de gevelstenen Nederlandse rivierklei is, maar vooral ook omdat het een remontabel systeem is. De stenen zijn aan het eind van de levensduur van de woningen opnieuw te gebruiken, wat een gunstig effect heeft op de milieuprestatie. 

 

"Deze innovatieve bouwmethode is de meest circulaire manier van verwerking van een stenen gevel. Ook blijft het traditionele gevelbeeld behouden en zorgt voor een fraai en esthetisch fraai eindresultaat" geeft Martijn van Toor, directeur van Ekowood Houses aan.

 

Meer info over ClickBrick >>

 

©Wienerberger 

ekowood pakhuizen
ekowood pakhuizen
ekowood pakhuizen
ekowood pakhuizen
ekowood pakhuizen
+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne