Duurzame samenwerking

Geplaatst op 19 juni 2020


Ruimte voor Ruimte Limburg en Ekowood Houses ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Ruimte voor Ruimte Limburg en Ekowood Houses ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Ruimte voor Ruimte Limburg en Ekowood Houses ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Op donderdag 18 juni 2020 hebben Ger Driessen, directeur Ruimte voor Ruimte Limburg en Martijn van Toor, directeur van Ekowood Houses een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de aankoop van diverse Ruimte voor Ruimte kavels in de provincie Limburg. Op deze kavels worden door Ekowood Houses biobased en circulaire woningen ontwikkeld en gebouwd.

Ekowood Houses krijgt het recht op aankoop van diverse Ruimte voor Ruimte kavels. Hierbij is afgesproken dat Ekowood Houses de eerste woning in plan Weidebos in Helden op risico aankoopt en ontwikkelt. Deze woning wordt door Ekowood Houses als modelwoning gebruikt en zal in december 2020 worden opgeleverd.

“Doordat de onderdelen van een Ekowood House in de fabriek prefab worden geproduceerd, is er sprake van een korte bouwperiode. Hiermee wordt de doelgroep van Ruimte voor Ruimte kavelkopers vergroot. Wij hopen dat de afzetsnelheid van de kavels met deze samenwerking toeneemt en ondersteunen uiteraard graag deze duurzame manier van bouwen” aldus Ger Driessen, directeur van Ruimte voor Ruimte Limburg.

Martijn van Toor van Ekowood Houses “Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking. De vraag naar biobased en circulaire woningen neemt steeds meer toe. Door het ontwikkelen en bouwen van modelwoningen op verschillende locaties in Limburg kunnen wij voorzien in de behoefte van kopers.

Bijzondere locatie
De ondertekening vond plaats bij Living Sequoia in het Noord-Limburgse Beringe, een productielocatie van Ekowood Houses.  In deze fabriek worden de prefab elementen van de woningen geproduceerd. Hierdoor wordt de bouwtijd aanzienlijk verminderd, de totale bouwtijd bedraagt ongeveer vier maanden. Ook zijn er minder transportbewegingen van en naar de bouwplaats nodig dan bij traditionele bouw.

 

Fotobijschrift
vlnr Ralph Verhaegh en Martijn van Toor van Ekowood Houses, Ger Driessen en Ruud Beurskens van Ruimte voor Ruimte Limburg, Bjorn Coenen van Living Sequoia

+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne