In Beringe komen prefab houten woningen ‘kant-en-klaar’ uit de fabriek

Geplaatst op 28 januari 2022


Het is momenteel de trend én een oplossing voor de woningnood in Nederland. Prefab onderdelen voor een woning komen steeds vaker uit een fabriek. De bouw van woningen gaat immers op deze wijze veel sneller en is zeer energiezuinig.

In Beringe komen prefab houten woningen ‘kant-en-klaar’ uit de fabriek In Beringe komen prefab houten woningen ‘kant-en-klaar’ uit de fabriek

In Beringe (Noord-Limburg) staat de Ekowood Fabriek, voormalig Living Sequoia en sinds eind vorig jaar overgenomen door Ekowood Houses. Het bijzondere aan de Ekowood Fabriek is, dat hier duurzame prefab houtbouw dak- en wandelementen worden gemaakt. Dit doen ze voor projecten van Ekowood Houses in heel Nederland. Variërend van rijwoningen tot een woontoren van acht etages in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft de fabriek ruim 80 woningen gerealiseerd. Door de sterke groei en de doelstelling van de komende jaren, gaat de organisatie flink uitgebreid worden. Op dit moment heeft de Ekowood Fabriek 150 woningen in opdracht en straks een capaciteit van meer dan het drievoudige per jaar.

Duurzaam
Het hout wat Ekowood gebruikt komt uit duurzaam beheerde bossen in Europa. Er is geen sprake van roofbouw omdat er voor iedere gekapte boom een terugplant-verplichting geldt. Door een gedegen voorbereiding in de werkplaats worden de houtbouw elementen snel en specifiek geproduceerd. Waarna ze met zo min mogelijk transportbewegingen naar de bouwplaats worden vervoerd.

Ekowood Houses
Ekowood Houses is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van duurzame woningen op basis van een ecologische houtbouwmethode, een manier van bouwen die is ontwikkeld door Ralph Verhaegh van Verhaegh Bouwbedrijf uit Grashoek en tevens mede-eigenaar van Ekowood Houses. De woningen worden verwarmd via infraroodpanelen en hebben door een damp-open constructie een zeer goed binnenklimaat.  Daardoor ontstaat er een natuurlijk comfort.

Vacatures
Ekowood fabriek is op zoek naar een ervaren calculator/werkvoorbereider, werkplaats timmermannen en machinale timmermannen. De Calculator/Werkvoorbereider is verantwoordelijk voor het calculeren en voorbereiden van onze prefab houtbouw projecten. In deze coördinerende functie hebben planning en het aansturen en bewaken van de voortgang, kwaliteit en kosten de hoogste prioriteit! De werkplaats- /machinale timmerman voert vanaf tekening zelfstandig timmerwerkzaamheden uit in de fabriek en maakt elementen die naar de bouwplaats worden vervoerd.   

Ben jij het bouwtechnische en doelgerichte talent dat zin heeft, om samen met ons, Ekowood op de kaart te zetten als toonaangevende biobased en circulaire speler? Dan komen we graag in contact met jou!

Dit artikel is op 27 januari 2022 verschenen in Hallo Peel en Maas, Horst aan de Maas en de Blerickse Krant.

Fotobijschrift: Project Switi in Amsterdam, 24 eengezinswoningen en 44 appartementen (BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling)

+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne