Ontwerp appartementengebouw in Horst goedgekeurd

Geplaatst op 09 december 2022


Onlangs is het ontwerp van een appartementengebouw in Horst goedgekeurd door de Commissie Ruimtelijke kwaliteit van de gemeente Horst aan de Maas.

Ontwerp appartementengebouw in Horst goedgekeurd Ontwerp appartementengebouw in Horst goedgekeurd

Het houten gebouw aan de Bemmelstraat bestaat uit 20 appartementen en 4 studio’s en zal worden gebouwd met het Ekowood Woonconcept. Dit betekent dat het gebouw grotendeels prefab in de Ekowood Fabriek in Beringe zal worden gefabriceerd van duurzaam geproduceerd hout. De wand- en gevelelementen worden daarna snel op de bouwplaats in elkaar gezet.

De kop van het gebouw wordt bekleed met een bruinrode Clickbrick gevelsteen. ClickBrick is een circulair droogstapelsysteem waarvoor geen mortel of lijm nodig is. De kop bestaat uit het entreegebouw en 6 kop-appartementen die de prominente hoek van de Bemmelstraat en de Gasthuistraat van extra cachet voorzien. Het lijf langs de Bemmelstraat ligt half verscholen achter een historische bomenrij die gehandhaafd zal blijven. Hierin bevinden zich ook de inpandige bergingen met daarboven de 4 studio’s en de overige appartementen.

Voor dit gedeelte van het gebouw wordt bamboe als gevelparket gebruikt. Bamboe is een biobased (afkomstig uit de natuur) product wat zeer snel groeit en elke 5 jaar wordt geoogst. Een groot voordeel is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft en op een natuurlijke wijze vergrijst.

Het appartementengebouw is in opdracht van Wonen Limburg ontworpen door Delano van den Ende van De Huizenontwerpers. De woningen zijn bestemd voor de sociale huur. De verwachting is dat de bouw start in 2023.

Over Wonen Limburg
Wonen Limburg is Limburgs grootste woningcorporatie, actief in de hele provincie Limburg en in het aangrenzend Zuidoost-Brabant. Als woningcorporatie stellen zij niet de stenen, maar juist de mensen centraal. Ze beheren 26.000 woningen en 3.000 eenheden overig maatschappelijk vastgoed met 250 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Roermond: het Wonen Limburg Huis. Daarnaast zijn er door heel Limburg buurtwinkels.

Over De Huizenontwerpers
De Huizenontwerpers zijn een samenscholing van verschillende ontwerpers. Met veel passie ontwerpen ze woningen en appartementengebouwen voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers.
Bij alle ontwerpen laten ze zich inspireren door de omgeving. En met de ontwerpen willen ze ook iets teruggeven aan die omgeving. Iets moois, iets duurzaams en variatie in verschijningsvormen.

Ontwerp appartementengebouw in Horst goedgekeurd
Ontwerp appartementengebouw in Horst goedgekeurd
Ontwerp appartementengebouw in Horst goedgekeurd
Ontwerp appartementengebouw in Horst goedgekeurd
Ontwerp appartementengebouw in Horst goedgekeurd
+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!