Eén van de onlangs opgeleverde Ekowood Pakhuizen in Leeuwarden wordt door ons als modelwoning gebruikt. Geïnteresseerden kunnen hier een goed beeld krijgen van alle mogelijkheden en beleven hoe uniek de woning is.

Dit kunnen zakelijke relaties zijn die interesse hebben in ons biobased en circulaire woonconcept. Maar ook voor toekomstige kopers die bijvoorbeeld het woonklimaat met infrarood panelen en damp-open bouwsysteem willen ervaren is dit een ideale mogelijkheid.

De vele voordelen van houtbouw
Deze houten woningen zijn zeer duurzaam en energiezuinig. Maar waarom eigenlijk? We zetten alle voordelen nog even op rijtje:

· Hout uit duurzaam beheerde bossen en productie in eigen Nederlandse fabriek.
· Prefab houtbouw wand- en dakelementen en CLT vloeren.
· Biobased en circulaire bouwmaterialen zoals ClickBrick en Modiwood.
· Korte bouwtijd en fors minder transport bewegingen en CO2 uitstoot.
· Aantoonbaar gezond woonklimaat.
· Damp-open bouwsysteem met natuurlijke ventilatie, stabiele luchtvochtigheid, hoge isolatiewaarde en geluiddempend.
. Onderhoudsarme installaties, verwarmd door infrarood panelen.

Zeer energiezuinig
Op elk Pakhuis liggen maar liefst 40 zonnepanelen. Uit onderzoek blijkt dat deze panelen zoveel opleveren, dat de energierekening te verwaarlozen is!

Inrichting
De begane grond van de modelwoning is volledig ingericht. De moderne keuken, met apparatuur, is van Voortman Keukens. De productie is klimaatneutraal. De positieve besparingen die reeds zijn gerealiseerd, worden gecompenseerd. Ook zijn de apparaten duurzaam geproduceerd en wordt er optimaal gebruik gemaakt van gerecycled plastic en staal.

Het toilet is afgewerkt met Keratop Tec-Board panelen van Raab Kärcher. Deze prefab panelen zijn gemaakt van hardschuim en hebben groot formaat keramische tegel als afwerking. Hierdoor zijn er minder handelingen met minder kosten tijdens de bouw nodig.

De 1e en 2e verdieping van de modelwoning zijn casco opgeleverd. De wanden zijn nog niet afwerkt en de badkamer en toilet hebben geen sanitair en tegels. Hier krijg je het optimale Ekowood gevoel en kun je zien hoe de woningen gebouwd zijn!

Timelapse van de bouw
De bouwwerkzaamheden van de 5 Ekowood Pakhuizen is met een camera vastgelegd. In deze timelapse kun je alle stappen van de bouw zien >>

Partners
Graag bedanken wij onze partners die nauw met ons hebben samengewerkt om dit project te realiseren: BPD Gebiedsontwikkeling, Verhaegh Ekobouw, Bouwbedrijf Regeling, Derix Group, Wienerberger Nederland, Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel, Raab Karcher, Voortman Keukens, Hoekstra Makelaardij, Voskamp Wonen & Slapen en JL Schilderwerken.

 

 

modelwoning Ekowood Houses
modelwoning Ekowood Houses
+
Welkom bij Ekowood Houses! Speciaal voor de zakelijke markt hebben wij het Ekowood Woonconcept ontwikkeld. Samen met ons duurzaam ontwikkelen?