Start bouw 5 Ekowood Pakhuizen

Geplaatst op 15 juli 2021


In nieuwbouwwijk Wiarda (De Zuidlanden) in Leeuwarden is de bouw gestart van 5 biobased en circulaire Ekowood Pakhuizen. De komende weken worden de prefab houten bouwelementen op een snelle en efficiënte manier op de bouwplaats geïnstalleerd.

Start bouw 5 Ekowood Pakhuizen Start bouw 5 Ekowood Pakhuizen

Deze Ekowood Pakhuizen zijn zeer duurzaam. De wandelementen zijn volledig opgebouwd uit hout met daartussen isolatie van houtvezel. Ook de vloeren zijn van massief hout, zgn CLT-vloeren. Dit hout is duurzaam geproduceerd en komt uit duurzaam beheerde bossen uit Europa. Ook wordt er gebruik gemaakt van zoveel mogelijk herbruikbare materialen zoals ClickBrick.

Gezond woonklimaat
De woningen hebben een unieke dampopen constructie, de ademende wanden reguleren de vochthuishouding op een natuurlijke manier. De isolatie met houtvezel geeft een hoge isolatiewaarde en is ook opvallend geluiddempend. De Ekowood Pakhuizen worden verwarmd met infraroodpanelen. Maar liefst 40 zonnepanelen per woning zorgen voor de benodigde elektriciteit. Dit leidt tot een aantoonbaar gezond en plezierig binnenklimaat.

Gebiedsontwikkeling: Bouwfonds Property Development
Ontwikkelaar: Ekowood Woonconcept
Realisatie: Verhaegh Ekobouw en Bouwbedrijf Regeling
Verkoop: Makelaardij Hoekstra+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne