Voor onze Ekowood Fabriek in Beringe (Noord-Limburg) zijn we op zoek naar een Bouwkundig Calculator/Werkvoorbereider (m/v).

Ekowood Fabriek maakt volgens een uniek ecologisch concept, duurzame prefab houtbouw woningen en appartementen. In onze fabriek in Beringe (Noord-Limburg) worden op basis van 3D ontwerpen een verscheidenheid aan houtskeletbouw elementen geproduceerd die als een puzzel worden aangeleverd naar de bouwplaats. Na montage levert dit kwalitatief hoogwaardige gebouwen op, dampopen, met hoge isolatiewaarde en een plezierig leefklimaat. Ekowood Fabriek is onderdeel van Ekowood Houses.

 

Doelstelling van de functie
De calculator/werkvoorbereider (prefab houtbouw) is verantwoordelijk voor het professioneel calculeren en voorbereiden van de projecten. Hiermee coördineert hij/zij de projectendoorloop binnen Ekowood Fabriek, vanaf binnenkomst van de gegevens tot en met aan de uitlevering van het project. Focuspunten hierbij zijn afstemming van de projecten (zowel intern als extern), sturen en bewaken van de voortgang, kwaliteit, en kosten. De calculator-werkvoorbereider denkt proactief mee over verdere ontwikkeling van bedrijfsprocessen en productiemogelijkheden. Op termijn kun je in deze functie uitgroeien tot Manager Bedrijfsbureau.

 

Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden:
- Projectgegevens afstemmen met opdrachtgever, interne (Ekowood Houses) en externe partijen (installateur/elektricien/aannemers).
- Het calculeren en voorbereiden van de projecten.
- Vastleggen en actualiseren van afspraken en documenten (tekeningen etc.) in een offerte/order.
- Overdragen van projecten naar de interne organisatie: bouwkundig tekenaar, productieleider en administratief medewerker.
- Opstellen en coördineren van tekenplanning, werkvoorbereidingsplanning, productieplanning en logistieke planning.
- Ontwikkeling, begeleiding en controle van het proces voor het maken van de productietekeningen.
- Bewaken en evalueren voortgang van de projecten en productiestatus, je onderneemt tijdig actie als er moet worden bijgestuurd.
- Communiceren van voortgang en status met in- en externe belanghebbenden.
- Coördineren van bestellingen en voorraad.
- Beheer en evaluatie van kwaliteitsgegevens en productiegegevens.  
- Coördineren van de logistieke activiteiten.
- Nacalculatie van de projecten en beheer van de calculatie kentallen.

 

Competenties
Je bent vasthoudend, goed in het opbouwen en onderhouden van relaties en kunt zowel schriftelijk als mondeling prima communiceren. De functie vraagt om een stevige bouwtechnische vakkundigheid, verworven door opleiding en ervaring. Je werkt doelgericht, bent analytisch en werkt nauwkeurig en effectief en behoudt hierbij het overzicht op de diverse bedrijfsprocessen. Als calculator/werkvoorbereider heb je zelfvertrouwen,  ben je proactief en pak je door als de situatie er om vraagt.


 

Bekwaamheden
- HBO werk- en denkniveau,  bij voorkeur HTS bouwkunde of anders door kennis en ervaring.
- Ervaring in soortgelijke functie.
- Kennis van en ervaring met calculaties en werkvoorbereiding van bouwkundige projecten op het gebied van techniek, logistiek en calculatie.
- Ervaring met houtbouw / prefab is een pré.
- Goede beheersing van Autocad of Revit (voorkeur), MS office (Word, Outlook, Excel) en overige relevante programma’s.

 

Rapportage, communicatie en samenwerking
De calculator/werkvoorbereider rapporteert aan de directie van Ekowood Fabriek, momenten voor overleg en terugkoppeling zullen met regelmaat plaatsvinden. De calculator/werkvoorbereider zal de aan hem bekende vertrouwelijke (bedrijfs-)informatie zorgvuldig en discreet behandeld worden. Hij/zij communiceert effectief met interne afdelingen en externe contacten, zodanig  dat alle betrokken goed en tijdig geïnformeerd blijven.

 

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaande en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan maken we graag kennis met jou! Je kunt contact met ons opnemen via info@ekowoodfabriek.nl. Meer weten? Bekijk dan onze website www.ekowoodfabriek.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

+
Welkom bij Ekowood Houses! Speciaal voor de zakelijke markt hebben wij het Ekowood Woonconcept ontwikkeld. Samen met ons duurzaam ontwikkelen?