Vacature Bouwkundig Werkvoorbereider

Geplaatst op 29 maart 2023


Voor onze Ekowood Fabriek in Beringe (Noord-Limburg) zijn we op zoek naar een ervaren Bouwkundig Werkvoorbereider (m/v).

vacature Bouwkundig Werkvoorbereider vacature Bouwkundig Werkvoorbereider

Ekowood Fabriek maakt volgens een uniek ecologisch concept, duurzame prefab houtbouw woningen en appartementen. In onze fabriek in Beringe (Noord-Limburg) worden op basis van 3D ontwerpen een verscheidenheid aan houtskeletbouw elementen geproduceerd die als een puzzel worden aangeleverd naar de bouwplaats. Na montage levert dit kwalitatief hoogwaardige duurzame gebouwen op, dampopen, met hoge isolatiewaarde en een plezierig leefklimaat. Ekowood Fabriek is onderdeel van Ekowood Houses.

 

De werkvoorbereider (prefab houtbouw) is verantwoordelijk voor het professioneel voorbereiden van de te produceren projecten. Hiermee coördineert hij/zij de projectendoorloop binnen Ekowood Fabriek, vanaf binnenkomst van de gegevens tot en met aan de uitlevering van het project. Focuspunten hierbij zijn afstemming van de projecten (zowel intern als extern), sturen en bewaken van de voortgang, De werkvoorbereider/planner denkt  proactief mee over verder ontwikkeling van bedrijfsprocessen en productiemogelijkheden.

 

Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden
° Projectengegevens afstemmen met opdrachtgever, interne (Ekowood Houses) en externe partijen (constructeur, toeleveranciers, installateurs).
° Het uitwerken en begeleiden van de projecten t.b.v. van materiaalbestellingen en de benodigde productiegegevens (tekeningen en CNC files). Je hebt bij voorkeur ervaring met HSBCAD of je bent bereidt je hierin te bekwamen.
° Projectmatig vastleggen en actualiseren van afspraken en documenten (tekeningen etc.)
° Overdragen van project naar de interne organisatie: productie en administratie.
° Opstellen en coördineren van werkvoorbereidingsplanning, productieplanning en logistieke planning.
° Bewaken en evalueren voortgang van de projecten en productiestatus, je onderneemt tijdig actie als er moet worden bijgestuurd.
° Communiceren van voortgang en status met de belanghebbenden intern en extern.
° Coördineren en uitvoeren van bestellingen en voorraadbeheer.
° Beheer en evaluatie van kwaliteitsgegevens en productiegegevens.
° Coördineren van de logistiek activiteiten.
° Coördineren van werkzaamheden door derden in de fabriek.

 

Competenties
Je bent vasthoudend, goed in het opbouwen en onderhouden van relaties en kunt zowel schriftelijk als mondeling prima communiceren. De functie vraagt om een stevige bouwtechnische vakkundigheid, verworven door opleiding en/of ervaring. Je werkt doelgericht, bent analytisch en werkt nauwkeurig en effectief  en behoudt hierbij het overzicht op de diverse bedrijfsprocessen. Als werkvoorbereider/planner heb je vertrouwen in je zelf ben je proactief en pak je door als het situatie er om vraagt.

 

Bekwaamheden
° HBO werk- en denkniveau, HTS bouwkunde/ MBO+ door kennis en ervaring.
° Ervaring in soortgelijke functie.
° Kennis en ervaring met  werkvoorbereiding van bouwkundige projecten op het gebied van ontwerp, techniek en logistiek.
° Ervaring met houtbouw / prefab is een pré.
° Goede beheersing van Autocad of Revit , MS office (Word, Outlook, Excel) en overige relevante programma’s. Kennis en ervaring met HSBCAD is een pré.

 

Rapportage, communicatie en samenwerking
De werkvoorbereider rapporteert aan de directie van Ekowood Fabriek, momenten voor overleg en terugkoppeling zullen met regelmaat plaatsvinden.

De werkvoorbereider zal de aan hem bekende vertrouwelijke (bedrijfs-)informatie zorgvuldig en discreet behandelen. Hij/zij communiceert effectief met interne afdelingen en externe contacten, zodanig  dat alle betrokken goed en tijdig geïnformeerd blijven.

 

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaande en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan maken we graag kennis met jou! Je kunt contact met ons opnemen via info@ekowoodfabriek.nl. Meer weten? Bekijk dan onze website www.ekowoodfabriek.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne