Voor onze Ekowood Fabriek in Beringe (Noord-Limburg) zijn we op zoek naar een ervaren Bouwkundig Werkvoorbereider/Planner (m/v).

Ekowood Fabriek maakt volgens een uniek ecologisch concept, duurzame prefab houtbouw woningen en appartementen. In onze fabriek in Beringe (Noord-Limburg) worden op basis van 3D ontwerpen een verscheidenheid aan houtskeletbouw elementen geproduceerd die als een puzzel worden aangeleverd naar de bouwplaats. Na montage levert dit kwalitatief hoogwaardige gebouwen op, dampopen, met hoge isolatiewaarde en een plezierig leefklimaat. Ekowood Fabriek is onderdeel van Ekowood Houses.

De Werkvoorbereider/Planner (prefab houtbouw) is verantwoordelijk voor het professioneel voorbereiden van de projecten. Hiermee coördineert hij/zij de projectendoorloop binnen Ekowood Fabriek, vanaf binnenkomst van de gegevens tot en met aan de uitlevering van het project. Focuspunten hierbij zijn afstemming van de projecten (zowel intern als extern), sturen en bewaken van de voortgang, kwaliteit, en kosten. De Werkvoorbereider/Planner denkt proactief mee over verder ontwikkeling van bedrijfsprocessen en productiemogelijkheden.

Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden
. Projectengegevens afstemmen met opdrachtgever, interne (Ekowood Houses) en externe partijen (installateur/ elektricien/ aannemers).
. Het uitwerken  en na-calculeren van de projecten.
. Vastleggen en actualiseren van afspraken en documenten (tekeningen etc.)
. Overdragen van project naar de interne organisatie: bouwkundig tekenaar, productieleider en administratief medewerker.
. Opstellen en coördineren van tekenplanning, werkvoorbereidingsplanning, productieplanning en logistieke planning.
. Ontwikkeling, begeleiding en controle van het proces voor het maken van de productietekeningen/ productiefiles
. Bewaken en evalueren voortgang van de projecten en productiestatus, je onderneemt tijdig actie als er moet worden bijgestuurd.
. Communiceren van voortgang en status met de belanghebbenden intern en extern.
. Coördineren van bestellingen en voorraad.
. Beheer en evaluatie van kwaliteitsgegevens en productiegegevens.  
. Coördineren van de logistiek activiteiten.
. Coördineren van werkzaamheden door derden in de fabriek.
. Nacalculatie van de projecten en beheer van de calculatie kentallen.

Competenties
Je bent vasthoudend, goed in het opbouwen en onderhouden van relaties en kunt zowel schriftelijk als mondeling prima communiceren. De functie vraagt om een stevige bouwtechnische vakkundigheid, verworven door opleiding en/of ervaring. Je werkt doelgericht, bent analytisch en werkt nauwkeurig en effectief  en behoudt hierbij het overzicht op de diverse bedrijfsprocessen. Als planner heb je vertrouwen in je zelf ben je proactief en pak je door als het situatie er om vraagt.

Bekwaamheden
. HBO werk- en denkniveau, HTS bouwkunde/ MBO+ door kennis en ervaring.
. Ervaring in soortgelijke functie
. Kennis en ervaring met  werkvoorbereiding van bouwkundige projecten op het gebied van techniek, logistiek en calculatie
. Ervaring met houtbouw / prefab is een pré;
. Goede beheersing van Autocad of Revit (voorkeur), MS office (Word, Outlook, Excel) en overige relevante programma’s.

Rapportage, communicatie en samenwerking
De Werkvoorbereider/Planner rapporteert aan de directie van Ekowood Fabriek, momenten voor overleg en terugkoppeling zullen met regelmaat plaatsvinden. De werkvoorbereider/planner zal de aan hem bekende vertrouwelijke (bedrijfs-) informatie zorgvuldig en discreet behandelen. Hij/zij communiceert effectief met interne afdelingen en externe contacten, zodanig  dat alle betrokken goed en tijdig geïnformeerd blijven.

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaande en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan maken we graag kennis met jou! Je kunt contact met ons opnemen via info@ekowoodfabriek.nl. Meer weten? Bekijk dan onze website www.ekowoodfabriek.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

+
Welkom bij Ekowood Houses! Speciaal voor de zakelijke markt hebben wij het Ekowood Woonconcept ontwikkeld. Samen met ons duurzaam ontwikkelen?