ekowood-woonconcept-grondeigenaren-de-uitdaging

De uitdaging

Ekowood Houses kent uw uitdagingen op de woningmarkt. Nieuwbouw is een oplossing voor het tekort, maar er zijn ook klimaatdoelstellingen te halen. Ons Woonconcept is een innovatief bouwconcept wat hiervoor een oplossing kan bieden.

ekowood-woonconcept-grondeigenaren-prefab

Prefab

Onze woningen zijn all-electric en worden in onze eigen Ekowood Fabriek in Nederland geprefabriceerd. De kant-en-klare bouwdelen en units arriveren compleet op de bouwlocatie en worden ter plaatse binnen een paar maanden  geassembleerd. Er zijn zo minder mensen en manuren nodig dan gebruikelijk en verspilling van grondstoffen is minimaal. Op de bouwplaats is er minder afval en blijft de overlast van bouwwerkzaamheden beperkt.

ekowood-woonconcept-grondeigenaren-duurzaamheid

Duurzaamheid

Het hout wat wij gebruiken is duurzaam geproduceerd door professionele producenten. De verwerking van boom tot bouwmateriaal kost relatief weinig energie in vergelijking met de pro­ductie van beton, staal en isolatiematerialen voor de traditionele bouw. Ook is er geen sprake van roofbouw. Voor iedere gekapte boom, die wordt gebruikt geldt een terugplant-verplichting. Ook wordt de boom in zijn geheel gebruikt, er blijft dus geen houtvezel van de boom onbenut!

ekowood-woonconcept-grondeigenaren-zeer-energiezuinig

Zeer energiezuinig

Wanneer hout groeit, wordt het klimaatschadelijke gas CO2 aan de atmosfeer onttrokken. 1 m³ hout bevat ongeveer 1 ton CO2. Ervan uitgaande dat ongeveer 100 m³ hout wordt gebruikt voor een met hout gebouwde of geïsoleerde eengezinswoning, komt dit neer op ongeveer 100 ton CO2 dat uit de atmosfeer wordt verwijderd. Een project met 20 woningen betekent al 2.000 ton CO2-opslag. En de woningen zelf verbruiken per saldo geen energie. Een gemiddeld huishouden bespaart al snel zo’n 100 euro per maand!

ekowood-woonconcept-grondeigenaren-woonconcept

Woonconcept

In ons Woonconcept hebben wij verschillende woonconcepten ontwikkeld die geschikt zijn voor diverse grondgebonden woningen maar ook voor gestapelde bouw.

 

Naast de standaard rijwoningen bieden wij ook een rijwoning aan met een beukmaat van 3.60 meter. Dit is een ideale woning voor een starter op de woningmarkt!

Woonconcept
Ekowood_Woonconcept_grondeigenaren_woningconfigurator

Woningconfigurator

Om geïnteresseerden en kopers nog meer inzicht te geven in het project, hebben we de woningconfigurator ontwikkeld die we bij verkoop in kunnen zetten. In deze woningconfigurator kunnen geïnteresseerden zelf online hun favoriete woning samen stellen. Met hierbij (eventueel ook) een keuze uit gevelbekleding, dakpannen en kozijnen.  Ook is het mogelijk om alvast een kijkje in de woning te nemen, de keuken te ontwerpen en in te richten met meubels. Hoe ziet de woning eruit met een uitbouw of andere indeling?  Door het aanpassen van datum en tijd is de bezonning in de tuin ook perfect in te schatten!

configurator
+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne