ekowood-woonconcept-onze-partners-derix

Derix

Hout is een duurzame en circulaire grondstof en de enige grondstof die weer aangroeit. Het hout van Derix is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, wat betekent dat er voor elke boom die wordt gekapt minimaal één nieuwe boom wordt teruggeplant.

95% van het hout komt uit bossen in Duitsland en Scandinavië, vrachtwagens rijden dus niet onnodig ver naar de fabrieken. En doordat hout, in vergelijking met beton en staal een licht materiaal is, rijden ze ook minder vaak. In de fabrieken van Derix wordt het hout verwerkt tot gelamineerd hout en X-LAM. Daarbij wordt het tot de laatste centimeter benut.

ekowood-woonconcept-onze-partners-wienerberger

Wienerberger

ClickBrick van Wienerberger wordt gemaakt van klei en is een droogstapelsysteem wat recyclebaar, demontabel en cradle to cradle is. Door de open stootvoegen ontstaat een sterk ventilerende gevel, die hierdoor volledig onderhoudsvrij is en een frisse uitstraling behoudt.  ClickBrick wordt per woning specifiek geproduceerd en geleverd, hierdoor wordt overtollig afval voorkomen. 

Wienerberger heeft onze bouwlocatie van de Ekowood Pakhuizen in Leeuwarden gebruikt voor een instructiefilm van de ClickBrick Pure⤵. 

Instructiefilm
Ekowood-woonconcept-houtbouw-moso-bamboo

Awood

Bamboe is de bouwstof van de toekomst! Dit komt door de zeer hoge groeisnelheid van bamboe stengels welke elke 5 jaar worden geoogst. Bamboe reclycled zichzelf dus 5 keer tijdens de 25-jarige garantieperiode.

 

Moso Bamboo X-Treme gevelparket neemt nauwelijks water op door de zeer hoge dichtheid en droogt hierdoor snel. Bovendien vergrijst het gevelparket op een natuurlijke wijze en maken algen en schimmels minder kans. Groot pluspunt is dat het gevelparket nauwelijks onderhoud nodig heeft! Het product heeft brandklasse B, is BREEAM gecertificeerd en is CO2 neutraal.

Ekowood-woonconcept-houtbouw-modiwood

Raab Kärcher Green Works

ModiWood is thermisch gemodificeerd hout (vuren of grenen) wat wordt verhit en daarna afgekoeld om duurzame eigenschappen (klasse I/II) te krijgen. Thermische modificatie is een zeer milieuvriendelijk proces dat zonder het gebruik van chemicaliën wordt uitgevoerd. Hierdoor is de duurzaamheid van het hout sterk verbeterd ten opzichte van de oorspronkelijke natuurlijke duurzaamheid. Door de thermische behandeling krijgt het hout een door-en-door donkere kleur en is het harsvrij.

 

Het product is onderhoudsvriendelijk, heeft een garantieperiode van 10 jaar, is PEFC™ gecertificeerd en heeft een KOMO® productcertificaat.

ekowood-woonconcept-onze-partners-voortman

Voortman Keukens

Voortman Keukens produceert duurzame keuken voor een betere wereld. De productie is klimaatneutraal. De positieve besparingen die reeds zijn gerealiseerd, worden gecompenseerd. Daarnaast produceren ze gezonde woonkeukenmeubelen onder de labels PURemission en PUResist.

Ook de apparatenleveranciers produceren duurzaam. In 2020 is 20.000 ton gerecycled plastic gebruikt in de apparaten, en is de hoeveelheid gerecycled staal met 22% verhoogd. 

ekowood-woonconcept-onze-partners-exasun

Wevolt Energiedak

Een Wevolt Energiedak is een dakvervangend systeem met geïntegreerde zonnepanelen in het dakvlak. Het is één van de meest duurzame dakoplossingen die op dit moment in Nederland beschikbaar zijn. De panelen zijn duurzaam, waterdicht en esthetisch. Ze zijn gemaakt van gehard dubbel glas, hebben een matte uitstraling en een onzichtbaar montage systeem. Bovendien zijn de panelen zeer sterk, eenvoudig in onderhoud en brandveilig.

 

Doordat de productie in Nederland plaatsvindt is de carbon footprint laag en zijn de lijnen kort voor ondersteuning. Het Wevolt Energiedak garandeert een levensduur van meer dan 30 jaar!

ekowood-woonconcept-irpanelen

Greenwinner

Greenwinner levert all-electric oplossingen met infraroodverwarming. Juist bij goed geisoleerde houtbouw woningen is deze vorm van verwarmen een perfecte combinatie. Bij infrarood verwarming komt de warmtestraling direct van de bron (vloerverwarming of paneel).

De warmtestraling verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten in de ruimte, zoals meubels, wanden en personen. Die nemen de warmte op en geven dit ook weer af. Dat bij elkaar zorgt voor het comfortabele binnenklimaat en is er minder energie nodig voor het benodigde comfort.

In de praktijk blijkt zelfs dat de thermostaat enkele graden lager kan staan dan bij traditionele verwarming voor een vergelijkbaar comfort.

Ekowood-woonconcept-onze-partners-berkvens

Berkvens

Berkvens is marktleider in totaaloplossingen voor o.a. duurzame binnendeuren met focus op levensduur, innovatie en milieuvriendelijkheid. Zij produceren circulaire binnendeuren met hoogwaardige biobased materialen die zich lenen voor hergebruik of volledige re/upcycling.

In de drie moderne fabrieken van Berkvens wordt fors geïnvesteerd in verduurzaming en innovatie van hun producten. Ook heeft Berkvens een logistiek concept ontwikkeld om de processen op de bouwplaats te verbeteren.

Via de website mijndeur.nl kunnen kopers van nieuwbouwwoningen met een deurenconfigurator heel eenvoudig deursets in hun nieuwe woning samenstellen.

timmerfabriek Groothuis

Groothuis Timmerfabriek

Groothuis Timmerfabriek is specialist op het gebied van houten kozijnen, gevelelementen en machinale houtbewerking in de breedste zin van het woord.

 

De houten gevelelementen worden onder geconditioneerde omstandigheden in de eigen fabriek geproduceerd volgens de vigerende regelgeving, richtlijnen en certificaten van SGT, KOMO, FSC® en STIP®.  

 

Sinds kort mogen ze het houten-kozijnen-predicaat HERNIEUWBAAR voeren! Dit is een aanvulling van SKH op het KOMO-certificaat, dat naast kwaliteit nu ook het biobased gehalte van het product onafhankelijk is aangetoond.

DBI Techniek

DBI-Techniek

TBI-Techniek is onze partner op het gebied van duurzame installatietechniek. Ze hebben zeer ruime ervaring in aanleg van klimaatinstallaties, loodgieterswerk en dak- en gevelbekleding. Met een eigen service- en onderhoudsafdeling zorgen ze tevens voor een blijvend comfort.

prowood

Prowood

Prowood is een producent van houten gevelbekleding voorzien van een unieke coating. Het hout komt uitsluitend uit duurzaam beheerde bossen in Scandinavië met het FSC® en PEFC®-keurmerk. Prowood selecteert de hoogste kwaliteit Vurenhout bomen waaruit het beste stukje hout uit de stammen wordt gezaagd. Dit ruwe hout wordt – zonder plastic verpakkingsmaterialen en zo min mogelijk transportbewegingen – rechtstreeks naar Limburg vervoerd.

Hier wordt het hout thermisch gemodificeerd voor een lagere duurzaamheidsklasse en een langere levensduur van 15-25 jaar. Door het aanbrengen van het gepatenteerde WoodCream krijgt het hout een prachtige kleur en wordt de levensduur nog eens extra verlengd. 

Bekijk WoodCream
+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne