Ekowood Houses is gespecialiseerd in het bouwen van duurzame woningen op basis van een ecologische houtbouwmethode. De basis van onze woningen is dat hout als bouw- en isolatiemateriaal wordt toegepast. Daarbij gebruiken we biobased en circulaire materialen zoals bamboe hout en een circulair droogstapelsysteem van bakstenen als gevel afwerking.

ekowood-houses

Gezond woonklimaat

Hout heeft een gunstig effect op het woonklimaat. Uniek is de damp-open constructie van onze woningen. Deze wanden ademen en reguleren de vochthuishouding op een natuurlijke manier, wat een stabiele luchtvochtigheid en geen condensvorming geeft. Door de infraroodverwarming zijn er minder luchtbewegingen en stof. Het is aangetoond dat onze woningen hierdoor een zeer gezond en plezierig binnenklimaat hebben. 

 

energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen

Houtbouw betekent een aanzienlijke besparing op het gebied van isolatie doordat houtvezels een hoge isolatiewaarde hebben. Door deze hoge isolatiewaarde  (RC8) is de energievraag voor verwarming laag, waardoor infraroodverwarming heel goed bij deze vraag past. Ook zijn er minder technische installaties nodig dan in een traditionele woning. Deze installaties zijn energiezuinig en eenvoudig te bedienen. Bovendien hebben ze bijna geen onderhoud nodig. Op het dak van Ekowood woningen liggen hoogwaardige zonnepanelen van Nederlands fabricaat.

ekowood-houses

De voordelen van houtbouw

Houtbouw is duurzame bouw. Houten woningen hebben namelijk als groot voordeel dat het hout CO² opslaat en tijdens het gebruik ook vasthoudt. Pas als de woning zou worden afgebroken, komt deze CO² vrij. Dat staat in schil contrast met cementproductie waarbij juist veel CO² vrijkomt tijdens het bouwproces. Hout is bovendien een onuitputtelijke bron. Het hout wat wij gebruiken voor onze woningen komt uit duurzaam beheerde bossen uit Europa. Hier is geen sprake van roofbouw. Voor iedere gekapte boom geldt een terugplant-verplichting.

Ekowood Fabriek

Ekowood Fabriek

De woningen worden prefab in onze Ekowood Fabriek in Nederland gebouwd. Dit gebeurt volgens een bewezen snelle en droge methode. Ons team vakmensen zorgt voor het uittekenen en de deskundige productie van de houten wand- en dakelementen. Het bouwsysteem en de afwerkmogelijkheden maken flexibel maatwerk mogelijk. Op de bouwlocatie worden de woningen snel en efficiënt in elkaar gezet. De belasting van de bouwlocatie en omgeving blijft hierdoor heel beperkt.

+
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne