Ekowood Houses is gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van duurzame woningen op basis van een ecologische houtbouwmethode. De basis van onze woningen is dat hout als bouw- en isolatiemateriaal wordt toegepast. Daarbij gebruiken we biobased en circulaire materialen zoals bamboe hout en een circulair droogstapelsysteem van bakstenen als gevel afwerking.

ekowood-houses

Natuurlijk comfortgevoel

Onze methode van biobased en circulair bouwen heeft de gezondheid onze leefomgeving als vertrekpunt. Het damp-open binnenklimaat wordt ervaren als een heel aparte sensatie. Als natuurlijk comfort in een huis dat leeft. Vrijer, gezonder, ademend. Wie dat bijzondere gevoel eenmaal heeft beleefd, weet wat we bedoelen.

ekowood-houses-zichtbaar-hout-hoeft-niet

Zichtbaar hout hoeft niet

Dat de woning uit hout is opgetrokken hoef je buiten niet te zien. Een huis kan aan de buitenkant een mooie traditionele uitstraling hebben, maar inwendig uitgesproken duurzaam en innovatief zijn. Het Ekowood bouwsysteem bied eindeloos veel oplossingen, zoals circulaire Clickbrick bakstenen of bamboe hout. Altijd kwalitatief, duurzaam en verantwoord.

ekowood-houses

Oersterke pluspunten

Hout heeft zich bewezen als ecologisch verantwoord bouwmateriaal. Het is oersolide, gezond en aardbevingsbestendig. Behalve als betrouwbaar bouwmateriaal wordt hout van Ekowood Houses ook toegepast als isolatiemateriaal. Hout heeft een zeer gunstig effect op het woonklimaat. Afkoelen en opwarmen gaat gelijkmatiger dan bij andere materialen, dit zorgt voor stabiele en aangename temperaturen. Ook houdt hout de luchtvochtigheid stabiel en krijgt condens geen kans. De houten panelen zijn bovendien zeer geluidisolerend, wat een rustgevende en natuurlijke atsmosfeer geeft.

Ekowood Fabriek

Ekowood Fabriek

De woningen worden prefab in onze Ekowood Fabriek in Nederland gebouwd. Dit gebeurt volgens een bewezen snelle en droge methode. Ons team vakmensen zorgt voor het uittekenen en de deskundige productie van de houten wand- en dakelementen. Het bouwsysteem en de afwerkmogelijkheden maken flexibel maatwerk mogelijk. Op de bouwlocatie worden de woningen verrassend snel en efficiënt in elkaar gezet. De belasting van de bouwlocatie en omgeving blijft hierdoor heel beperkt.

+
Welkom bij Ekowood Houses! Speciaal voor de zakelijke markt hebben wij het Ekowood Woonconcept ontwikkeld. Samen met ons duurzaam ontwikkelen?