Ekowood Houses is gespecialiseerd in duurzame woningen die volgens je persoonlijke wensen worden ontwikkeld en gebouwd. Standaard bouwmethoden met vaste kaders zijn er al genoeg. Onze ecologische houtbouwmethode staat voor oerveelzijdig circulair bouwen. Een huis van Ekowood Houses weerspiegelt je eigen stijl.

websiteEH_zolderruimte_woning

Natuurlijk comfortgevoel

Onze methode van circulair bouwen heeft de gezondheid van jou en je leefomgeving als vertrekpunt. Het damp-open binnenklimaat wordt ervaren als een heel aparte sensatie. Als natuurlijk comfort in een huis dat leeft. Vrijer, gezonder, ademend. Wie dat bijzondere gevoel eenmaal heeft beleefd, weet wat we bedoelen.

Ekowood

Zichtbaar hout hoeft niet

Dat je woning uit hout is opgetrokken hoef je buiten niet te zien. Of juist wel, net wat je voorkeur heeft. Een huis kan aan de buitenkant een mooie traditionele uitstraling hebben, maar inwendig uitgesproken duurzaam en innovatief zijn. Ons bouwsysteem biedt je eindeloos veel oplossingen. Ze zijn altijd kwalitatief, duurzaam en verantwoord.

websiteEH_balkenconstructie_woning
ekowood

Oersterke pluspunten

Hout heeft zich bewezen als ecologisch verantwoord bouwmateriaal. Het is oersolide en aardbevingsbestendig. Wist je dat meer dan driekwart van de woningen op de wereld van hout is? Behalve als betrouwbaar bouwmateriaal wordt hout van Ekowood Houses ook toegepast als isolatiemateriaal. Het bespaart energie, houdt je huis ’s zomers koel en ‘s winters makkelijk op temperatuur. Ook is het opvallend geluiddempend.

Hout is waardevast

websiteEH_buitenkant_woning_hout

Hout is waardevast

Een circulair gebouwd huis hoeft zeker niet duurder te zijn. Het kostenplaatje hangt bijvoorbeeld mede af van de verwarmingsmethode, bijvoorbeeld infrarood verwarming. Onze woningen voldoen met gemak aan de steeds strengere eisen die de overheid stelt met het oog op de klimaatdoelen en de energietransitie. Ook dat is van invloed op de waarde in de loop van de jaren.

Ekowood

Ekowood Fabriek

Je woning wordt prefab in de fabriek van Ekowood Houses in Nederland gebouwd. Dit gebeurt volgens een bewezen snelle en droge methode. Ons team vakmensen zorgt voor het uittekenen en de deskundige productie van de houten wand- en dakelementen. Het bouwsysteem en de afwerkmogelijkheden maken flexibel maatwerk mogelijk. Op de bouwlocatie wordt je woning verrassend snel en efficiënt in elkaar gezet. De belasting van de bouwlocatie en omgeving blijft heel beperkt.

websiteEH_trappenhuis_woning

Circulair expert

Ekowood Houses is de circulair expert in oersolide, duurzaam hout. Zware tests hebben uitgewezen dat ons hout niet kan branden en optimaal woonveilig is. Ons volledig uitgewerkte, FSC-gekeurde hout wordt speciaal gekweekt in bossen in Midden- en Zuid-Europa. De kweek is volledig gericht op directe nieuwe aanplant. Er is streng toezicht op deze ecologische bossen. Duurzaamheid gegarandeerd.

Eko

Duurzaam zorgeloos

Onze prefab bouwelementen worden allemaal standaard voorzien van een Madaster materialenpaspoort. Zo krijg je een goed beeld of je het kunt hergebruiken. En door de Woningborg garantie weet je zeker dat je circulaire woning volgens alle afspraken volledig wordt afgebouwd.

Woningborg