Woning wordt gebruikt als modelwoning voor Ekowood Houses

Plaats

Helden

Grondeigenaar

Brummelhuis Projecten

Aantal woningen

1

In nieuwbouwwijk Weidebos in het Limburgse Helden staan sinds kort een aantal moderne en duurzame Ekowood woningen, gebouwd van duurzaam geproduceerd hout, natuurlijke en grotendeels herbruikbare bouwmaterialen.

Een van de woningen wordt gebruikt als modelwoning voor Ekowood Houses. De gevel van de woning is volledig bekleed met bamboe. Bamboe is de bouwstof van de toekomst! Dit komt door de zeer hoge groeisnelheid van bamboe stengels welke elke 5 jaar worden geoogst. De gevel neemt nauwelijks water op en droogt zeer snel. Bovendien vergrijst de gevel op een natuurlijke wijze en maken algen en schimmels minder kans. Het grootste pluspunt is wel dat de gevel nauwelijks onderhoud nodig heeft.

Op het dak van de woning liggen hoogwaardige en estethische Wevolt X-tile zonnepanelen die in Nederland zijn geproduceerd. De zonnepanelen hebben een 30 jaar product- en vermogensgarantie wat uitstekend past bij de langtermijnvisie van Ekowood Houses. De woning is energieneutraal en samen met de zonnepanelen dragen deze bij aan de zeer goed isolerende gebouwschil van de woning. Door de hoge isolatiewaarde van houtvezels is de energievraag voor verwarming laag, waardoor infrarood verwarming goed past en eenvoudig is.

nieuwbouwwijk Weidebos Helden
Helden
Helden
Helden
+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne