Ekowood

Samen inventief

Circulair bouwen wordt een serieuze markt. Ekowood Houses is gespecialiseerd in slimme en pragmatische oplossingen voor duurzame projectbouw. We maken alles mogelijk in het snel groeiende speelveld van de circulaire bouw. We werken samen met gemeenten, kopers, ontwikkelaars en grondeigenaren die vertrouwen op onze kennis en inventiviteit.

Ekowood

Circulair bouwen op maat

Circulair ontwikkelen en bouwen is een specialistisch vakgebied. Ekowood Houses is gewend om projectmatige circulaire bouw overal toepasbaar te maken. Ook al is de vraag of planologische uitdaging nog zo specifiek. Een project verder uitontwikkelen met houtbouw? Een bouwrijpe kavel overnemen? Vrij op naam aanbieden van een kavel inclusief de woning? We maken het mogelijk. Desgewenst met gedeeld risico en volledig ontzorgend.

Ekowood

Sneller te bouwen

Woningen van Ekowood Houses worden in de fabriek van Living Sequoia geprefabriceerd. Ze arriveren compleet met de afwerkdelen kant-en-klaar op de bouwlocatie. De prefab woningen kunnen op de bouwplaats binnen 3 maanden worden geassembleerd. Er zijn dan ook minder mensen en manuren nodig dan gebruikelijk. Ook blijft de impact van de werkzaamheden op de omgeving beperkt.

Ekowood

Geen beperkingen!

Ekowood Houses kan uw idee voor een circulair project tot in detail ontwikkelen en realiseren. We voeren het ontwerp van de architect efficiënt en pragmatisch uit. De mogelijkheden en beperkingen kennen we door en door. Ekowood Houses kiest bewust niet voor de standaard bouwmethodes. Zo maken we eindeloos veel duurzame oplossingen mogelijk.

Ekowood

We kennen de koper

Koperswensen tellen steeds meer mee bij het ontwikkelen van een duurzaam project. De unieke comfortbeleving van het damp-open leefklimaat in een circulaire woning spreekt kopers aan. Ekowood Houses kan het woonklimaat naar wens optimaliseren. Bijvoorbeeld met all electric, energieneutraal wonen op maat. Met zonnepanelen en stille infrarood verwarming in plaats van een warmtepomp.

Ekowood

Uitstraling op maat

Niet elke koper is gecharmeerd van houten gevels en muren. En niet elk project is gebaat bij hout als voornaamste visuele kenmerk. Ekowood Houses maakt daarom iedere denkbare combinatie en elk aanzicht mogelijk. Bijvoorbeeld een casco van hout en de buitenste schil voorzien van stucwerk of steen. Zoals droog gestapelde, speciaal voor hergebruik gemaakte Clickbrick stenen.

Ekowood

Groot in kleine projecten

Staat er een duurzaam, kleinschalig circulair bouwproject op de agenda? Zeker ook als het om meer compacte woonprojecten gaat, bijvoorbeeld tot 20 woningen, kunnen we onze uitvoerige expertise op dit specialistische terrein snel en effectief voor u laten werken. Bij Ekowood Houses is niets onmogelijk.

Ekowood

Gerenommeerde partners

Ekowood Houses werkt nauw samen met Brummelhuis en Living Sequoia. We kunnen daardoor snel schakelen met gerenommeerde bouwpartners en opdrachtgevers. We werken samen met zowel gemeentes en particuliere grondeigenaren als met grote aannemers, makelaars en projectontwikkelaars. Botsen de belangen? We denken in creatieve oplossingen en zijn gewend om partijen bij elkaar te brengen.

Ekowood

Het Bouwinspiratie Centrum

Ekowood Houses is partner in het Bouwinspiratie Centrum, dat uw ontwikkelvraag verbindt met visie, inventiviteit en efficiency. Ook fysiek is alles hier onder één dak beschikbaar, zoals een uitgebreide presentatie van bouwmaterialen. Het Bouwinspiratie Centrum is ook een uniek one-stop concept voor de huizenkoper die hier alles kan ervaren en beleven: van oriëntatie, schetsontwerp en bouwtekening, inspiratie en materiaalkeuze tot advies en begeleiding.

Ekowood

BCPO specialist

Samen met Brummelhuis kunnen we voor gemeenten het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap vertalen in het ontzorgende model Begeleid Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Ekowood Houses realiseert inventieve oplossingen in voor zeer specifieke wensen van de koper en de gemeente.

Ekowood

Ekowood en Madaster

Ekowood Houses werkt standaard met Madaster. Met het materialenpaspoort van Madaster krijgen materialen een identiteit, waardoor ze nooit meer anoniem als afval kunnen verdwijnen. Bij het oogsten (sloop) van de woningen, is exact bekend welke materialen er in zijn verwerkt.

+
-- VACATURE ALERT -- Wij zijn op zoek naar collega's, wil je ook bij Ekowood Houses werken? Bekijk dan onze vacatures!
Bouwplaats Ekowood Houses in nieuwe Rabobank merkcampagne